Search

SÅDAN DELTAGER DU PÅ FOLKEMØDET

Folkemødet er demokrati under åben himmel. I løbet af fire dage mødes borgere og beslutningstagere i smukke rammer på Bornholm og dyrker samtalen. Der er mange måder at deltage på Folkemødet på. 
Siden opdateres forud for Folkemødet 2023, læs mere om hvordan du kunne deltage i 2022.


Hvordan kan du deltage som arrangør?

Folkemødet bliver skabt i samarbejde med politiske partier, græsrødder og forenings-, erhvervs- og kulturlivet. Alle er med til at skabe indholdet på Folkemødet - fra debatter, taler og workshops til kulturelle arrangementer og nyskabende events på tværs. Som arrangør deltager I ved at lave events på Folkemødet - enten fra eget eventsted eller et eventsted, I deler med andre organisationer. I kan også lave enkeltstående events - uden at have en fast plads.

I kan deltage med eget eventsted på følgende måder:

 • Stadeplads (lejet areal, hvor man kan opstille telt)

 • Bådplads (kajplads i Allinge Havn, hvor du kan fortøje et skib)

 • Privat eventsted (en privatejet lokation i Allinge, f.eks. et hus, en café el.lign.)

I kan deltage med enkeltstående events i telte og scener på festivalpladsen på følgende måder:

 • Tid i et debattelt (book tid i et af Folkemødets debattelte)

 • Tid på Folkemødets Fællesscene (book tid og bliv en del af Folkemødets Fællesscene)

 • Folkemødets Wildcards (søg om gratis tid i Folkemødets telte og scener)

Du ansøger om plads og deltagelse via Folkemødets Selvbetjening. Fra mandag den 8. november kl. 12.00 kan du søge. Læs mere om de forskellige måder at deltage på her på siden eller i vores arrangørhåndbog

 

Hvorfor deltage?

Der kan være mange årsager til at deltage på Folkemødet. Vil I sætte emner på dagsordenen? Vil I styrke dialogen og kontakten med jeres medlemmer? Vil I dyrke de netværksmuligheder, som Folkemødet tilbyder? Vil I gerne i dialog med organisationer, virksomheder eller politiske partier? Vil I lade jer inspirere og være med til at inspirere andre?

Det giver Folkemødet mulighed for. For Folkemødet er netop det tværgående møde mellem mennesker og mellem sektorer, siloer og synspunkter. Folkemødet er en fysisk ramme og et samlingspunkt. På Folkemødet kan I skabe og styrke relationer, præge den offentlige debat og være med til at udvikle vores demokrati. Vores arrangører siger selv at de får stort udbytte af at deltage; og hele 94% vil anbefale andre at deltage på Folkemødet.


DELTAG MED EGET EVENTSTED

LEJE AF STADEPLADSER

Til Folkemødet udlejer Foreningen Folkemødet en række kommunale arealer i Allinge til stadeholdere, der ønsker at opstille telt el. lign. under festivalen. 

På stadepladser skal der afholdes mindst ét event om dagen, torsdag til lørdag. Er man placeret på Cirkuspladsen, skal man også holde minimum ét event om søndagen.

Folkemødets sekretariat står for fordelingen af stadepladserne. I tildelingen af arealer vil ansøgers planlagte aktiviteter indgå som et væsentligt element i vurderingen.

Når du søger om stadeplads, skal du søge om areal til alle jeres aktiviteter og ikke kun et areal til et telt. Eksempelvis hvis du ønsker at bruge areal udenfor jeres telt til lounge, udstilling, lager el. lign. Herudover skal du give en beskrivelse af indholdet af planlagte aktiviteter på Folkemødet.

Der kan søges om arealer til stadepladser fra 8.-23. november via Selvbetjening.

Læs mere om vilkår og muligheder for stadepladser i Folkemødets arrangørhåndbog.

 

LEJE AF BÅDPLADS

Til Folkemødet udlejer Foreningen Folkemødet en række kommunale bådpladser til eventskibe i Allinge Havn. Sekretariatet står for fordelingen af bådpladserne, der udlejes efter en samlet vurdering af indholdet i de planlagte aktiviteter på båden, bådens størrelse og den
mest optimale disponering af havnen.

Da der ikke er plads til alle, der ønsker bådplads, anbefaler vi, at man også ansøger om at deltage på Folkemødet på andre måder, eksempelvis med en stadeplads. 

Når du søger om bådplads, skal du angive totallængden i meter (inklusiv evt. bovspryd m.v.) samt angive bredde på båden. Herudover skal du ved tilmelding også give en beskrivelse af indholdet af planlagte aktiviteter på Folkemødet.

Derudover er der en række myndighedskrav, regler og praktiske forhold du skal være opmærksom på. Dem kan du læse mere om i Folkemødets arrangørhåndbog.

Der kan søges om bådplads fra 8.-23. november via Selvbetjening.

 

PRIVAT EVENTSTED

Hovedparten af Folkemødets arrangører afholder deres events og debatter i et telt opsat på en af Folkemødets stadepladser. Et alternativ til dette er at afvikle events på et privat eventsted. Et privat eventsted kan være et hotel, cafe/restaurant, en have, baggård, garage eller p-plads, man som arrangør lejer af private lodsejere. Her er masser af muligheder for at få anderledes rammer til jeres events og skabe endnu mere Folkemøde-stemning rundt i
Allinge By.

Deltager du på Folkemødet med et privat eventsted, skal du bidrage til de fælles udgifter gennem et privat arealgebyr - ud over den leje I aftaler med ejeren af det private eventsted.

Derudover er der en række myndighedskrav, regler og praktiske forhold du skal være opmærksom på. Dem kan du læse mere om i Folkemødets arrangørhåndbog.

Der kan søges om privat eventsted fra 8. november 2021 - 26. januar 2022 via Selvbetjening.

 

 

DELTAG MED ENKELTE EVENTS

TIDER I DEBATTELTE

Foreningen Folkemødet har et antal debattelte fordelt på festivalpladsen. Her kan du booke en eller flere tider. Hvert debattelt indeholder: scenepodie, el, AV, inventar og en teltvært. Teltværten assisterer dig som arrangør ved tekniske og praktiske spørgsmål.

Læs mere om hvordan du søger, prisen for at booke tider og praktiske forhold i Folkemødets arrangørhåndbog.

Man kan søge om tider i debattelte fra 8. november 2021 - 12. januar 2022 via Selvbetjening.

 

FOLKEMØDETS FÆLLESSCENE

Folkemødets Fællesscene er en ny, markant scene på Folkemødet. Med plads til mere end 100 gæster og flot udsmykning, er Fællesscenen stedet for spændende og nyskabende events. Du kan ansøge om en eller flere tider på Fællesscenen, som din primære deltagelsesform eller som et supplement til f.eks. en stadeplads.

Det er Foreningen Folkemødet der udvælger og tilrettelægger programmet på Fællesscenen. Det gør vi ud fra følgende principper:

 • Vi prioriterer nytænkende, kreative og involverende formater, der udfordrer den klassiske paneldebat.

 • Vi ønsker at sikre relevans og bredde i forhold til den samlede type af arrangører (små og store organisationer, bredde i interesser), debattemaer (både brede og smalle temaer med samfundsmæssig relevans), eventdeltagere mv.

 • Vi ønsker events, hvor flere forskellige organisationer har engageret sig.

Læs mere om Folkemødets Fællesscene i vores arrangørhåndbog.

Man kan søge om tid på Folkemødets Fællescene fra 8. november 2021 - 12. januar 2022 via Selvbetjening.

 

FOLKEMØDE WILDCARDS

Folkemødets Wildcards er en mulighed for organisationer med meget på hjertet, men mindre på bankkontoen. Med Wildcards stiller Foreningen Folkemødet og en række partnere gratis eventtider i egne telte og scener til rådighed for frivillige foreninger og små organisationer, der ellers ikke ville have mulighed for at deltage på Folkemødet.

Vi prioriterer ud fra følgende principper:

 • Mindre foreninger: Mindre foreninger og organisationer, der i høj grad er drevet af frivillige.

 • Innovative events: Nytænkende formater, nye og kreative måder at debattere og formidle på.

 • Nye stemmer: Vi ønsker at give ordet til nye deltagere, organisationer, foreninger, personer som ellers ikke deltager events på Folkemødet. Særligt også unge deltagere.

 • Flere organisationer der går sammen: De bedste ideer bliver tit til i krydsfeltet mellem flere forskellige arrangører.

Man kan søge om Wildcards fra 8. november 2021 - 12. januar 2022 via Selvbetjening.

 

Vil du sælge mad på Folkemødet?

Uden mad og drikke duer Folkemødet ikke. Har du en spændende foodtruck, et bæredygtigt madkoncept, nogle særlige delikatesser eller drikkevarer du gerne vil sælge på Folkemødet? Så kontakt madboder@folkemoedet.dk eller udfyld denne formular. Vi behandler ansøgninger løbende, så kontakt os hurtigst muligt. 

Du kan læse mere om vilkår for madboder her