Search

TRANSPORT & PARKERING

Hvordan kommer jeg til Folkemødet? Hvordan kommer jeg rundt på Bornholm under Folkemødet? Hvordan og hvornår kan jeg få adgang til det afspærrede område?
Her på siden finder du al den information om transport til, fra og under Folkemødet, som du har brug for.


SÅDAN KOMMER DU TIL BORNHOLM

Tag færgen til Bornholm

Har du egen bil eller anden mulighed for selv at blive fragtet til Sverige, kan Bornholmslinjen sejle dig direkte videre fra Ystad til Rønne.
Bornholmslinjen tilbyder en række afgange fra Ystad til Rønne i dagene omkring Folkemødet, men der er også mulighed for at hoppe på natfærgen i Køge - med eller uden bil – som ligeledes fragter dig hele vejen til Rønne.

Book din billet til Bornholmslinjen her.

Bus fra København til Rønne

Lader du bilen stå derhjemme, er det muligt at stige på bussen i København og blive transporteret hele vejen til Rønne. Du kan benytte dig af følgende busselskaber:

Kombardo Expressen
Bornholmerbussen
Rute 700

Tag flyet til Bornholm

Du kan flyve med DAT direkte til Rønne fra hele Danmark. DAT tilbyder mange daglige afgange fra København, Billund, Aalborg og Aarhus med priser fra 333,- kr. en vej.

Du kan booke din billet til DAT her.

Safe travel with DAT
Sundhed og sikkerhed for DATs kunder og besætning er den største prioritet. Især under coronavirus-epidemien er opmærksomhed omkring renlighed og hygiejne et vigtigt emne under deres daglige flyvninger.

Læs mere her.

 

TRAFIK OG TRANSPORT PÅ BORNHOLM

BAT - DIN BUS PÅ BORNHOLM

Til Folkemødet 2022 kører BAT med ekstra busser for at bringe passagerer fra havn og lufthavn til Folkemødet. Dertil kører BAT passagerer fra Folkemødet og hjem - eller tilbage til havn og lufthavn. Der er også ekstra transport fra Dueodde via Nexø, Svaneke og Gudhjem til Folkemødet.

Desuden kører BAT anderledes gennem Slotslyngen til og fra Sandvig.

De ordinære ruter kører efter køreplanen.

Læs mere om ruter, hvordan du køber billet mv. på BAT's hjemmeside

P-PLADSER VED FOLKEMØDET

I forbindelse med Folkemødet etableres offentlige p-pladser i udkanten af Allinge By. 
På P1 og P2, med adgang fra Pilegade, er der 2.500 p-pladser
På P3, med adgang fra Nordre Borrelyngvej via ny adgangsvej, er der 1.600 p-pladser

Handicapparkering
Der er handicapparkering ved Kæmpestranden og på parkeringspladsen ved Kongeskærskolen. Tilgangen til handicapparkeringen ved Kongeskærskolen kan alene ske ved indkørsel via Slotslyngvej over Sandvig og videre ad Strandvejen mod Allinge.

VARELEVERING TIL ALLINGE BY

Under Folkemødet er en stor del af Allinge spærret af som festivalområde. Her er lukket for trafik i perioden torsdag den 16. juni kl. 08.00 til søndag den 19. juni forventet kl. 15.00. Det er dog muligt at få adgang til det afspærrede område på visse tidspunkter eller komme tæt på festivalpladsen ved brug af dropzoner. 

Dropzoner
Har man behov for at aflevere varer, catering o.lign. kan der i hele tidsperioden afleveres i to dropzoner:

 • I Folkemødets nordlige ende; på Nordlandspladsen nord for Nordlandshallen.

 • I Folkemødets sydlige ende; i den sydvestlige ende af Kæmpestranden.

Varelevering i morgentimerne
Man kan få adgang til det afspærrede område fredag til søndag i tidsrummet 05.00-08.00. Bemærk at køretøjer skal være ude af det afspærrede område inden kl. 08.00. Adgang sker:

 • Fra nord/Sandvig ad Strandvejen

 • Fra Syd Ad Skomagerstræde (via Vestergade – Lindeplads) eller  ad Kæmpestranden (via Birkebakken – Fuglesangen – Løsebækgade)

For at få lov til at køre ind i det afspærrede område, skal leverancerne og køretøjet være akkrediteret. Ansøgning om akkreditering af køretøjer i forbindelse med varelevering fredag, lørdag og søndag i tidsrummet 05.00-08.00, skal ske via ansøgningsskemaet: Varelevering til Folkemødet 2022

Ansøgningsskemaet kan anvendes fra torsdag d. 19. maj 2022 og frem til 16. juni kl. 08.00. Ved spørgsmål vedr. varelevering, kontakt venligst Folkemødet Bornholms Regionskommune på telefon +45 5692 4000 eller FMvarelevering@brk.dk 

Har du et særligt behov for leverancer i tidsrummet 08.00-05.00, skal det aftales med Folkemødet Bornholms Regionskommune på tlf. 5692 4000 i god tid, inden Folkemødet starter.

TRAFIKALE ÆNDRINGER UNDER FOLKEMØDET

For at kunne opbygge og gennemføre Danmarks største demokratifestival i Allinge er det nødvendigt med en række trafikale ændringer, der kan påvirke din dagligdag. Vi skal beklage de gener, det måtte medføre i de
dage, Folkemødet varer.

Trafikale ændringer i korte træk

 • Allinge midtby lukkes for gennemkørsel og en række veje er spærret for motorkøretøjer.

 • BAT-busser kører fra Kirkepladsen.

 • Der vil være parkeringsforbund på en række veje af hensyn til både redningskøretøjers passage og trafikafvikling. Der henvises til at parkere på den parkering, der etableres for beboere og erhvervsdrivende.

Læs mere om de trafikale ændringer i Folkemødets borgerbrev eller nedenfor.

 

Parkeringsforbud i hele Allinge
For at kunne afvikle Folkemødet i Allinge, vil der være parkeringsforbudszone i det centrale Allinge fra torsdag d. 16. juni kl. 08.00 til søndag den 19. juni kl. 18.00. Det betyder, at der ikke må parkeres på vej eller i tilknytning til vej uden for afmærkede parkeringsfelter. Der vil være parkeringsvagter, og parkeringsrestriktionerne bliver håndhævet under hele Folkemødet. Såfremt der konstateres ulovlig parkering, pålægges kontrolafgift, ligesom det kan forventes, at ulovligt parkerede køretøjer fjernes for ejerens regning.

Parkeringsforbudszonen dækker:

 • Nordre Borrelyngvej fra byskiltet ved indkørslen til Allinge

 • Rønnevej fra byskiltet ved indkørslen til Allinge

 • Tejnvej fra byskiltet ved indkørslen til Allinge

 • Krydset Pilegade – Moseløkkevej

 • Strandvejen 99

 • Åsbakken og køresti frem til Tejnvej

På alle veje indenfor denne afgrænsning vil der være etableret parkeringsforbudszone. På enkelte mindre veje ophæves parkeringsforbudszonen, hvilket dog alene gør sig gældende på de veje, hvor ophævningen er
skiltet med ophør af parkeringsforbudszone.

Offentlige parkeringspladser under Folkemødet
Der etableres offentlige parkeringspladser her:
P1 og P2: Pilegade, 2.500 pladser
P3: Fra Nordre Borrelyngvej via ny adgangsvej, 1600 pladser

Handicapparkering
Der er handicapparkering ved Kæmpestranden og på parkeringspladsen ved Kongeskærskolen. Tilgangen til handicapparkeringen ved Kongeskærskolen kan alene ske ved indkørsel via Slotslyngvej over Sandvig og
videre ad Strandvejen mod Allinge.

Cykler
På de veje, der er gågader under Folkemødet er cykling som udgangspunkt er forbudt medmindre særlig skiltning tillader cykling. Derfor må man under Folkemødet ikke cykle her: Kirkepladsen, Kirkegade, Havnegade og arealet langs havnefronten, Indermolen, Ydermolen, Kæmpestranden, Sverigesvej og en kort strækning af den sydlige ende af Strandvejen, samt de mindre veje mellem Nørregade og Havnegade. Nørregade er også udlagt som gågade, men der vil ved skiltning blive givet tilladelse til cykling ad Nørregade frem til og fra Havnegade.