Search

BÆREDYGTIGHED PÅ FOLKEMØDET 2022

Klima, miljø og bæredygtighed er topscorere, når det kommer til events og debatter på årets Folkemøde. Ud over at danne rammen for vigtige diskussioner om samfundets bæredygtige udvikling, har Folkemødet også taget grønne initiativer på vej mod at blive en mere bæredygtig demokratifestival.


Klima og bæredygtighed er markante debattemaer
Samtalen om den grønne omstilling kommer til at fylde meget på Folkemødet og vil forhåbentlig skabe grobund for relevante handlinger både for mennesker og samfund fremadrettet. Gå på opdagelse i programmet for Folkemødet 2022, hvor klima, miljø og energi er et af de største emner. Folkemødet arbejder desuden målrettet på at bringe Folkemødet i en mere bæredygtig retning. I 2022 har vi taget tre grønne initiativer:

Grøn el
Bornholms Energi og Forsyning sikrer, at el til Folkemødet er grøn og kommer fra kommer fra sol- og vindenergi samt biogas produceret på Bornholm. Folkemødet bliver derfor i 2022 afviklet med grøn, bornholmsk energi som en del af Folkemødets indsats for at blive mere bæredygtig og være stærkt forankret lokalt på Bornholm.

Slut med engangskrus
Folkemødet siger farvel til engangskrus og indfører vaskbare returkrus. Når du køber en øl, en kop kaffe eller et glas vin vil det i år blive serveret i vaskbare, genanvendelige returkrus – til fordel for klimaet. I stedet for at smide engangsplastikkrus ud, kan man nu genbruge sit krus.

Det koster 5 kroner for et returkrus, der går til håndtering og vask. Hjælp os ved at aflevere kruset, så vi kan genbruge det. Overskuddet går til Røde Kors’ arbejde for klimaet og verdens udsatte. Hvis du i stedet vælger at aflevere dit krus i baren, når du køber noget nyt at drikke, skal du ikke betale nyt gebyr.

Læs mere om vores opgør med engangskrus her

Vegetariske alternativer og stop madspild
I år vil det være muligt at finde vegetariske alternativer hos masser af madboder og restauranter på Folkemødet, så du nemt kan spise grønt. Prøv f.eks. en saftig vegetarburger hos Danish Crown eller besøg Højskolernes berømte Folkekøkken. Læs mere om de forskellige madtilbud på Folkemødet her.

Sammen med Fødevarebanken og Danmark mod Madspild vil Folkemødet være med til at minimere mængden af madspild. Fødevarebanken og Danmark mod Madspild vil i år sørge for, at ubrugte madvarer fra Folkemødet genanvendes og uddeles til de, der har behov. Med dette samarbejde tager Folkemødet et skridt i retning mod at sikre større bæredygtighed, når vi samles op mod 60.000 mennesker på demokratifestivalen.

Folkemødet har arbejdet med forebyggelse og reduktion af madspild siden 2015. Blandt andet i samarbejde med organisationen Stop Spild Af Mad og Danmarks Restauranter & Cafeer (DRC).