Search

OM FOLKEMØDET 2024

I alt besøgte 110.000 gæster Danmarks største demokratifestival, da borgere og beslutningstagere mødtes i dialog i Allinge den 13.-15. juni 2024. Folkemødet 2024 blev et uforglemmeligt år, hvor fredagen bød på 45.000 besøgende, vejret holdt sig overvejende godt, og unge strømmede til i stort tal, mens over 3.500 events fandt sted.


Folkemødet 2024 blev igen en kæmpe fest for demokratiet med 3500 events på flere hundrede scener. I samarbejde med tusindvis af organisationer, virksomheder, foreninger, partier og græsrødder forvandledes Allinge til Danmarks største demokratifestival. 

 


Folkemødet 2024 sluttede lørdag aften med en tryllebindende koncert af Dopha på Folkemødets Hovedscene. Fredag aften bød scenen på festlige rytmer fra Lågsus, mens torsdagen blev skudt i gang med en medrivende optræden af JJ Paulo. På Hovedscenen kunne publikum som altid høre de traditionsrige partiledertaler, men der var også plads til andre spændende events, som Clements “Folkehavet”, hvor publikum fik mulighed for at stille spørgsmål direkte til flere af partiernes forpersoner. Pernille Rosendahl fremførte Folkets Tale, baseret på bidrag fra Folkemødets publikum.

Camp Ung Agenda åbnede dørene for ca 4.500 unge mellem 16 og 30 år, som deltog i Folkemødet og var med til at sætte dagsordenen. Med Camp Ung Agenda blev forskellige ungdomscamps slået sammen til én camp – nu centralt placeret i Allinge. Campen bød på et loungeområde, flere fællestelte og events for de unge. Unges repræsentation blev også styrket på Folkemødets scener, hvor det nye område U-vendingen spillede en central rolle. Her kunne de unge opleve spændende og relevante events, deltage i engagerende workshops eller bare hænge ud og slappe af. U-vendingen blev et samlingspunkt, hvor idéer flød frit, og unge havde muligheden for at påvirke diskussionerne på tværs af Folkemødet.

Mængden af wildcards blev forøget fra 70 deltagere i 2023 til 120 i 2024, hvilket gav endnu flere foreninger mulighed for at få en stemme på Folkemødet. Wildcards er gratis scenetider stillet til rådighed af Folkemødet og en række partnere, og de giver foreninger med vigtige budskaber, men begrænsede midler, mulighed for at deltage i debatten. Over halvdelen af de tildelte tider gik til unge, hvilket sikrede, at deres stemmer og perspektiver blev stærkt repræsenteret på festivalen, og endnu flere aktører fik en platform til at bidrage til demokratiets samtaler.


Folkemødets Forskningsscene 

Folkemødet 2024 præsenterede for første gang Folkemødets Forskningsscene, hvor 90 forskere – fra ph.d.-studerende til nobelprismodtagere – deltog i 56 forskelligartede indslag. Forskning har et betydeligt grundlag i debatten om samfund, sundhed, demokrati og videnskab, hvorfor scenen bidrager til en essentiel del af en alsidig debat. Folkemødets gæster, politikere, beslutningstagere og interesseorganisationer deltog som publikum, men det var forskerne, der fra scenen delte deres indsigt og diskuterede tidens store udfordringer med publikum. Scenen blev til med støtte fra Carlsbergfondet og er en ny platform for uafhængig og engagerende forskningsformidling, hvor publikum kan deltage aktivt i debatterne. Initiativet blev taget godt imod af landets forskningsinstitutioner, og målet er at skabe en vedvarende tradition for videnskabelig debat midt i Folkemødets demokratiske samtale.