Search

TRE FANTASTISKE FOLKEMØDEDAGE

Folkemødet 2023 er nu veloverstået. Op mod 60.000 gæster besøgte Danmarks største demokratifestival, da borgere og beslutningstagere mødtes i dialog i Allinge. Med besøgsrekord om lørdagen, glade deltagere, overordnet godt vejr, stor deltagelse af unge og mere end 2.800 events skrev Folkemødet 2023 sig ind som et af de helt uforglemmelige år.


Over tre dage har repræsentanter fra op mod 2.000 foreninger, virksomheder, partier og organisationer debatteret og dyrket den demokratiske samtale med borgere fra hele landet i Allinge. På tværs af meninger og sektorer blev der debatteret sundhed, klima, socialpolitik, kultur, internationale relationer og meget, meget mere.

Direktør i Foreningen Folkemødet, Peter Christiansen, melder om stor tilfredshed blandt de deltagende gæster og organisationer:

”Vi har oplevet tre fantastiske dage, engagerede gæster og glade arrangører. Sammen med de mange organisationer har vi igen skabt den helt specielle Folkemødestemning i Allinge, der beviser hvad det at mødes og tale sammen kan udrette. Det var demokrati når det er bedst.” udtaler han.

I løbet af de tre dage blev der afholdt mere end 2.800 events i telte og scener i Allinge. Fra Folkemødets Hovedscene blev der holdt 12 partiledertaler samt en række spændende events, koncerter og kulturelle indslag. 

Besøgsrekord og varieret vejr

De tre folkemødedage bød på varieret vejr; fra strålende solskin til overskyet og regn. Men det afholdt ikke gæsterne fra at deltage: Torsdag deltog 27.800, hvilket var lidt højere end sidste år. Om fredagen nærmede man sig fredagsrekorden fra 2019 på 45.000, da 44.000 kiggede forbi Allinge. Og selvom det var første Folkemøde uden søndagen, satte det ikke en dæmper på lørdagens deltagelse - nærmere tværtimod. Om lørdagen deltog 42.300, hvilket er en ny rekord. Vel og mærke med længder til den tidligere rekord på 35.000 i 2018.

Lørdag aften afsluttede Folkemødet med hyldesttale til de frivillige, uddeling af Folkemødets Dialogpris – der blev vundet af Torsten Gejl (MF, Å) og et brag af en koncert: Op mod 3.000 gæster trodsede det lidt våde vejr for at opleve Andreas Odbjerg, der gav en unik koncert, hvor publikum f.eks. fik lov til at erstatte Tobias Rahims vokaler på nummeret ”Stor mand”. Gennem alle sangene blev der sunget med, og det var en tydeligt rørt Andreas Odbjerg der lukkede Folkemødet 2023.

Foreningen Folkemødet vil nu bruge tid på at rydde op, evaluere dette års begivenhed og så se frem til at byde velkommen i 2024. 

Folkemødeanalysen 2023

Vi vil gerne høre om din oplevelse med Folkemødet 2023. Det ville derfor være en kæmpe hjælp, hvis du vil besvare dette spørgeskema

FAKTA

Folkemødet 2024 afholdes den 13.-15. juni i Allinge.