Search

Folkemødets Wildcards-program er i 2024 dobbelt så stort

Pressemeddelelse fra Foreningen Folkemødet:

Foreninger og organisationer med få penge i banken, skal også have mulighed for at komme på Folkemødet. Derfor er Foreningen Folkemødet stolt over at, at det i år er lykkedes at udvide vores Wildcards-program i markant. Antallet af deltagende organisationer, som har fået et wildcard til en gratis eventtid i Folkemødets egne debattelte er således fordoblet fra 70 i 2023 til 120 i 2024. 

Det begejstrer Foreningen Folkemødet direktør, Peter Christiansen:  

- Formålet med Folkemødets wildcards er at give organisationer, der har meget på hjerte, men måske ikke så mange midler, en chance for at deltage og blive hørt. Vi mener, at dette både beriger Folkemødet og styrker demokratiet, siger han.  

Foreningen Folkemødet driver Wildcards-programmet sammen med flere af vores partnere. Alle små foreninger og organisationer kan søge. Det er dog en ekstra fordel, hvis organisationen samtidig stiller op med en ung mellem 16 og 30 år, da Folkemødet prioriterer at få flere unge op på scenerne og med i debatterne.  

- Hos Foreningen Folkemødet og en lang række af vores partnere, er der et generelt fokus på at få unge med i Folkemødets samtaler. De unge repræsenterer fremtidens stemmer og perspektiver, og ved at inkludere dem i debatten sikrer vi, at deres visioner og løsninger bliver hørt og taget alvorligt, siger Peter Christiansen. 

Mangfoldighed og diversitet i debatterne er også et af hovedformålene med Folkemødets Wildcards.  

- Vi ønsker et Folkemøde som er bredt og mangfoldigt. Et Folkemøde, hvor vi stræber efter, at alle samfundets stemmer bliver hørt, og hvor alle grupper i samfundet har mulighed for at deltage og dele deres unikke perspektiver. Det beriger debatten og fremmer vores perspektiver, siger Peter Christiansen.  

Det lægger vi vægt på i wildcards-programmet:  

  • Ung Agenda:  At unge mellem 16 og 30 er drivkraft bag de søgte events. 

  • Nye stemmer:  Vi ønsker at give ordet til nye deltagere, organisationer, foreninger, personer som ellers ikke deltager med events på Folkemødet. Særligt også unge deltagere. 

  • Mindre foreninger: Mindre foreninger og organisationer, der i høj grad er drevet af frivillige. 

  • Flere organisationer der går sammen: De bedste ideer bliver tit til i krydsfeltet mellem flere forskellige arrangører. 

For yderligere information: Foreningen Folkemødets presseansvarlige Martin Gangelhoff.  

Telefon: 61 74 05 10 eller martin.gangelhoff@folkemoedet.dk